Vind al onze videotutorials om je te helpen met de nieuwe app.

Nee. De nieuwe app is een andere app dan de huidige. Daarom moet je deze app dus downloaden. De huidige app zal niet meer geüpdatet worden en mag je verwijderen. 

De nieuwe app:  

  • is intuïtiever 
  • kan beter aangepast worden aan de persoonlijke voorkeuren (favorieten, beter aanbod voorgesteld op basis van profiel ...) 
  • stelt een aantal bijkomende producten voor: de Standard Multi (RailPass), de Local Multi (KeyCard) en Youth Multi (Go Pass), de Youth Holidays (Go Unlimited) en de klasverhoging. 
  • de functionaliteiten van de nieuwe App MoveSafe zijn in die nieuwe app inbegrepen
Nee. Nee de reisplanner blijft beschikbaar zonder je te registreren. Registreren is enkel verplicht als je tickets/Multi wil aankopen in de app. 
Nee. De Multi zijn enkel beschikbaar in deze nieuwe app.  
Ja. Je reizen zijn gelinkt aan je account. Als je van telefoon verandert, hoef je alleen je opnieuw aan te melden. Je tickets worden dan automatisch geladen. 
Nee, dat is niet mogelijk. Een MyNMBS-account is persoonlijk en de Multi is gekoppeld aan de MyNMBS-account. 
Een Multi is 1 jaar geldig (behalve de Local Multi die een geldigheid van 6 maanden heeft). Zodra de duur verstreken is, zijn de ritten niet meer geldig. 
Net als bij de papieren versie kunnen ritten niet worden geannuleerd en zijn ze ook niet terugbetaalbaar. 
 
Met een kredietkaart (VISA, MasterCard en American Express), met PayPal of met een debetkaart via Bancontact, KBC en Belfius (app of met kaartlezer). 
Nee. In de nieuwe NMBS-App zijn enkel vervoerbewijzen voor reizen tussen twee Belgische stations te koop. Voor internationale trajecten, kan je de app ‘Internationaal’ gebruiken. 
De informatie over de bezettingsgraad is een voorspelling die misschien niet altijd correct is (zoals alle voorspellingen). We hopen dat het onze klanten kan helpen bij het plannen van hun reis en werken aan de verbetering van de kwaliteit van deze voorspellingen. 

Er zijn 4 bezettingscategorieën:

1) groen (zitplaatsen beschikbaar)

2) geel (beperkt aantal zitplaatsen)

3) oranje (staanplaatsen beschikbaar)

4) rood (trein volzet) 

De aangegeven bezettingsgraad van een trein is gebaseerd op gegevens uit het verleden en wordt in real time gedurende de hele treinrit door de treinbegeleider bijgesteld via zijn smartphone. De voorspellingen zijn voornamelijk gebaseerd op gegevens van reizigerstellingen, rollend materieel en weergegevens. 
De voorspelde bezettingsgraad in de app geldt voor het station waar je opstapt (en dus niet voor het hele traject). Je kan zoeken op een station langs je traject om een idee te krijgen over de bezettingsgraad verderop je reis. 
loader