Wat is er heerlijker dan een stevige herfstwandeling? Neem de trein en ga genieten van de gezonde buitenlucht. Zo gaat het goed, zo gaat het beter, alweer een kilometer!

1. De geheimen van het Zoniënwoud

Afspraak aan de poorten van Brussel voor een wandeling in de vrije natuur. Het Zoniënwoud is meer dan alleen beuken! Het serene bos telt heel wat verrassende plekjes waar je ongeacht het seizoen een mooie wandeling kan maken.

2. Diest en z'n rijke geschiedenis

Diest is een stad aan de oevers van de Demer, in het noordoosten van het land, op de grens tussen het Hageland en de Kempen. Ga mee op wandel in de Oranjestad en ontmoet imposante gebouwen, monumentale kerken, oude brouwerijen en prachtige parken. Onderweg nemen we een welverdiende wandelpauze voor een fris streekbiertje op één van de vele terrasjes.

3. Geraardsbergen, prachtig van top tot teen

Geraardsbergen is niet alleen een paradijs voor wielrenners maar ook voor wandelaars. Geniet van adembenemende uitzichten, architectonische schoonheid en prachtige verborgen plekjes.

4. De parel van het Pajottenland

Tollembeek is een dorpje gelegen in het groene heuvelachtige Pajottenland. Afspraak voor een wandeling in het land van Urbanus. Ontdek de streek van de voormalige fossemannen en het dorp waar kaatsers koning zijn.

5. Van Testelt tot Averbode, van toen en nu

Stap mee en kom volledig tot rust in de groene en rustige natuur. Het station van Testelt is de ideale uitvalsbasis om deze natuurwandeling te starten. Maak kennis met de historische gebouwen in dit pittoreske dorpje, gelegen op de rechteroever van de Demer, tussen Aarschot en Diest, en in de nabijheid van de imposante en rijke abdij van Averbode. Ontdek onderweg de rijke fauna en flora in de aanpalende Demerbroeken.

Zin in nog meer wandelplezier?


Check al onze wandelingen!

check2-anim