Trek eropuit met de kinderen deze herfst of winter. Van een kunstenfestival tot een Lego®-tentoonstelling of een spectaculaire multimediashow. Deze 7 evenementen zullen hun nieuwsgierigheid prikkelen. Benieuwd? Wij lijsten ze voor jullie op.

Als je een leuke bezigheid zoekt, hebben we een top kleurplaat voor kinderen. Dus print, kleur met ons mee!

1. Kunstenfestival Rode Hond in Leuven

Rode Hond belooft dolle pret voor jong en oud met non-stop interactief digitaal spelplezier en straffe voorstellingen. Gedurende 4 dagen is Leuven in de ban van dit kunstenfestival met theater, dans, musical, circus, workshops en tentoonstellingen. Ook voor de allerkleinsten zijn er activiteiten op hun maat.

Waar en wanneer? Van donderdag 3 tot en met zondag 6 november 2022 op verschillende locaties in Leuven.
> Hoe bereiken
De locaties liggen op wandelafstand van het station van Leuven.

2. Krik-Krak festival in Brugge

Tijdens dit gratis familiefestival worden enkele cultuurhuizen in Brugge omgetoverd tot speelpleinen. Zo wordt het Concertgebouw omgebouwd tot het Rode zoekspeelhuis waar je op speurtocht kan gaan en spelen met klanken in de Sound Factory. De koninklijke stadsschouwburg wordt het Gouden Fluweeltoneel waar je op speurtocht kan in de gangen en kelders, een circusvoorstelling kan bijwonen,…

Waar en wanneer? Op zaterdag 5 en zondag 6 november in verschillende cultuurhuizen van de stad.
Hoe bereiken
De verschillende locaties bevinden zich op wandelafstand van het station van Brugge.

3. Boektopia in Kortrijk Xpo

Met meer dan 10.000 titels is Boektopia sinds verleden jaar uitgegroeid tot een volwaardige boekenbeurs. Er zijn signeersessies met bekende en minder bekende Vlaamse en Nederlandse schrijvers maar ook internationale toppers zijn aanwezig. Kinder- en jeugdboeken krijgen een volledig afzonderlijke hal en ook hier zijn er signeersessies met o.a. Marc De Bel en Geronimo Stilton, maar ook Marcske, Boma en Carmen uit FC De Kampioenen zijn van de partij.

Waar en wanneer? Van 29 oktober tot en met 6 november 2022 in Kortrijk Xpo.
Hoe bereiken? 
Stap af in het station van Kortrijk. De Xpo ligt op 2,5 km van het station. Liever de bus? Neem bus 1 of 12 van De Lijn aan het station tot halte Kinepolis Xpo of bus 13 of 16 tot halte Halve Jan.

4. Kunstendag voor kinderen in Vlaanderen en Brussel

Op zondag 20 november is het weer Kunstendag voor kinderen. Deze 11de editie staat volledig in het teken van Natuur en Natuurtalenten. Geniet die dag samen met het hele gezin van kunsten in alle vormen. Ontdek hier alle activiteiten!

5. De Kleine Prins in Brussel

Ontdek het moderne sprookje De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry. Maak kennis met de wondere wereld van het jongetje, het leven van de schrijver/piloot en de denkbeeldige ontmoeting tussen de Kleine Prins en zijn schepper. Mis deze kans niet!

Waar en wanneer? Tot 6 november in Brussels Expo.
Hoe bereiken?
 
Met de metro vanaf Brussel-Zuid (ongeveer 20 min.). MIVB lijn 6 richting Koning Boudewijn. 

6. Fantastic Brussels in het Metropole in Brussel

Fantastic Brussels neemt je op sleeptouw in het Brussel van gisteren en vandaag. Dit fantastische immersieve wandelspektakel speelt zich af in het fabuleuze 19de eeuwse 5-sterren hotel Metropole te Brussel. Dompel je onder in deze multimediashow met artiesten, hologrammen, video-mapping en lasers. Ontdek de geschiedenis van Brussel en België in de prachtige zalen van het beroemde hotel Metropole.

Waar en wanneer? Hotel Metropole Brussels vanaf 04/11/22 tot en met 28/02/23.
Hoe bereiken?
 
De expo ligt op 1 km van het station van Brussel-Centraal.

7. Expo The Art of the Brick in Brussel

Ontdek ’s werelds bekendste tentoonstelling van LEGO®-kunst. In deze expo word je  ondergedompeld in de wereld van kunstenaar Nathan Sawaya. Ontdek meer dan 70 kleurrijke bouwwerken in LEGO®, van de Mona Lisa van da Vinci tot een 6 m lang skelet van een Tyrannosaurus Rex. Voor de kunstwerken gebruikte de kunstenaar meer dan een miljoen legosteentjes.

Waar en wanneer? Expo The Art of the Brick, Grote Markt 5 in Brussel vanaf 14 oktober 2022.
Hoe bereiken?
De expo ligt op 800 m wandelen van het station Brussel-Centraal.

   

Pssssst… Wist je dat de trein gratis is voor kinderen onder 12 jaar? Vertel me meer! 

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,2923 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,6800(minder dan 37km) of € 1,8092 (37km - 51km) of € 1,9901 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim